Voel je goed op je werk

Previdis is begaan met het welgevoelen van werkgevers en werknemers. De mens komt altijd op de eerste plaats. Iedereen heeft recht op een veilige en gezonde werkplek.

Voor Previdis vormen de klassieke preventiemaatregelen die ongevallen voorkomen, nog maar het begin. Je goed voelen thuis en op het werk, is minstens zo belangrijk.

Met plezier werken creëert energie en voorkomt psychische klachten zoals stress, depressie of burn-out.

Welke factoren zorgen ervoor dat werknemers met plezier aan de slag blijven? Wat kun je als werknemer zelf ondernemen? Hoe versterk je als werkgever de veerkracht van je medewerkers? Wat kunnen de collega’s betekenen? Welke rol speelt de werk-privébalans? Hoe integreer je een collega na een burn-out of langdurige afwezigheid? Moeten we de omgeving of de arbeidsorganisatie aanpassen om het welgevoelen te verbeteren? Hoe ontwikkel je een mensgerichte preventiecultuur?

Previdis brengt je in contact met experts die hierop een antwoord geven. Het reikt praktische tips, maatregelen en technieken aan, zodat je er echt werk van kan maken.

Hoe hou je werk en privé in balans?

Als werk en privé uit balans zijn, loert een burn-out om de hoek. Previdis vroeg Petra Neyts hoe we werk en privé in balans kunnen houden. Een dynamiek waarin werkgevers, werknemers en leidinggevenden een rol spelen.

Meer lezen

Hoe creëer je een aangename werkplek?

René Froger zingt: “Een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van me houden kon. Toch wou ik dat ik net iets vaker simpelweg gelukkig was…” Wat geldt voor het leven, geldt ook voor kantoor. Een doordachte kantoorinrichting biedt je een eigen plek, daglicht en zicht op de natuur, creëert plaatsen om elkaar te ontmoeten en je veilig en gelukkig te voelen. Kortom, een aangename werkplek heeft een heilzaam effect op je gemoed, voedt je creativiteit en stimuleert de teamgeest.

Meer lezen

Meer fietsen, minder ziekteverzuim

Het aantal boeken, artikelen en websites die de positieve invloed van fietsen aanprijzen, is niet meer te tellen. Volgens een studie van TNO, de Nederlandse organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek, die in 2009 werd gepubliceerd, neemt een persoon die regelmatig met de fiets naar zijn werk gaat, elk jaar één dag minder ziekteverlof dan zijn niet-fietsende collega's. Waar wachten we dan nog allemaal op om de auto in de garage te laten en de fiets te nemen?

Meer lezen

Je gewoonten veranderen: langzaam, maar zeker

Ze vergezellen ons elke dag, zonder dat we ze noodzakelijk opmerken. We kunnen niet zonder en toch beseffen we nauwelijks dat ze er zijn. Waarover gaat het? Over onze gewoonten, natuurlijk! En soms proberen we ze te veranderen. In dat geval is het beter om langzaam maar zeker te werk te gaan.

Meer lezen

Geluk kan je leren

Geluk stimuleren bij de werknemers lijkt wel de nieuwe hype bij hr-professionals. Alsmaar meer bedrijven halen een chief happiness officer in huis. Zijn we dan allemaal zo ongelukkig op ons werk? En moeten bedrijven dan pretfabriekjes worden?

Meer lezen

Vlaamse Overheid voorkomt burn-out met actieplan

Het Agentschap Overheidspersoneel stelde een actieplan en website op tegen stress en burn-out bij de Vlaamse Overheid. Previdis had hierover een interview met Jessy Van Dousselaere, HR-regisseur welzijn van het Agentschap.

Meer lezen

Tips voor een doeltreffende vakantie

Bekijk onze infographic.

Meer lezen

Previdis laat experts aan het woord over burn-out

Op 19 en 20 juni 2017 organiseerde Previdis een eerste event over het thema burn-out in aanloop naar de Previdis Award 2018. Burn-out is brandend, maar er heerst nog veel onwetendheid en onbegrip.

Meer lezen

Hoe gelukkig ben jij op het werk?

Wie gelukkig is op het werk, presteert beter, heeft meer plezier en houdt het werk langer vol.…

Hoe goed ken jij de nieuwe re-integratieregeling voor langdurig zieken?

Op 1 december 2016 trad het KB in werking dat de re-integratie van langdurig zieken op de werkvloer moet vergemakkelijken. Test je kennis over de nieuwe regeling aan de hand van 10 vragen.

Meer lezen