Een beetje beweging ‘s ochtends doet een mens de hele dag goed. Je wordt er niet alleen fris en wakker van, maar ook je bloedsomloop komt ook beter op gang waardoor je de hele voormiddag frisser en alerter bent. Zeker wie een hele voormiddag zittend werkt is gebaat bij een fikse ochtendwandeling.

Wie met het openbaar vervoer gaat werken, is ‘s morgens ongetwijfeld een stapje voor want het hele parcours van thuis tot aan het werk zit vol met leuke uitdagingen. Zo kan je in de metro de trap nemen in plaats van de roltrap of de lift, en ook in je kantoorgebouw is het een uitdaging om de trap naar boven te nemen.

Natuurlijk is het niet leuk om bezweet aan te komen op je werk. Leg je traject dus af aan een tempo dat voor jou haalbaar en aangenaam is. Zie het als rustige maar uitdagende ochtendwandeling en geniet van je woon-werktraject. Zo kom je ontspannen en fris op je werk aan.

Tot slot neem je ook best je voorzorgen in de zomer. Als het warm is verlies je zelfs bij een kleine inspanning al redelijk veel vocht. Neem daarom steeds een flesje water mee en voorkom fysieke ongemakken tijdens je wandeling. Bovendien vervang je zo die eerste koffie alvast door een veel gezonder alternatief!