Breng jij veel van je werktijd door in een vergaderruimte? Dan lijkt het misschien minder evident om meer te kunnen stappen. En toch … meer en meer mensen raken overtuigd van wandelmeetings.

De voordelen?

Uiteraard zal je meer stappen zetten als je al wandelend overlegt. Maar het heeft ook een positief effect op je creativiteit. Tijdens het stappen kom je tot meer en vooral ook out of the box-ideeën. Bovendien heb je een afgemeten tijd. Een wandeling van 30 minuten? Als je terug bent moet het overleg ook gedaan zijn en dat maakt dat je efficiënter gaat vergaderen.

Vraag maar aan Barack Obama. Ook hij is fan van wandelmeetings!

Overtuigd?

Begin er gewoon aan. Je kan starten met 1-op-1 overlegmomenten met een collega. Gaat dat goed? Breid het dan uit naar vergaderingen met meerdere mensen. Zorg dat je collega’s altijd vooraf weten dat je al wandelend zal vergaderen. Zo kan iedereen voor een geschikte outfit zorgen. Want wandelen op pumps is niet zo handig.

Waar moet je aan denken?

Verwittig je collega’s vooraf van je plannen en maak een agenda op die haalbaar is. Een uitgebreide powerpoint bekijken tijdens een wandelmeeting is niet zo handig. Maak van enkele slides die je echt nodig hebt kopijen die je uitdeelt of neem een tablet mee. Stop af en toe om die zaken te bekijken. Een verslag maken is niet zo eenvoudig tijdens het stappen. Hou het verslag dus kort en simpel. De verslagnemer kan korte punten opschrijven in een schriftje of inspreken op een smartphone.  Denk vooraf ook na welke route je gaat volgen. Zo moet je daar tijdens de wandeling niet mee bezig zijn en kan je je focussen op wat echt telt.

Lijkt stappen je toch niet zo evident?

Kies dan voor rechtstaand vergaderen. Dit levert nog altijd meer gezondheidsvoordelen dan zittend vergaderen. Zorg dan wel voor enkele statafels waar mensen op kunnen leunen. En bouw het op. Meteen een meeting van 3 uur rechtstaand doen is wellicht wat te veel van het goede. Begin met afwisselend zitten en staan. En bouw zo de statijd langzaam op. Je doet er jezelf, je collega’s en je bedrijf een plezier mee!