We gaan elke dag naar ons werk, zijn heel de dag druk bezig en ’s avonds keren we terug naar huis. Zelden staan we nog stil bij onze omgeving. En net daar ligt een mooie beweegkans! Ligt jouw kantoorgebouw in de stad? Op een bedrijventerrein? Of misschien wel in het groen? Sta eens stil, kijk rond en ga op zoek naar beweegmogelijkheden in je omgeving.

Is er een park of groenzone in de buurt? Wandel tijdens een pauze eens tot daar. De gezonde lucht krijg je er zomaar gratis bovenop. En met een heerlijk lentezonnetje op je gezicht krijg je een instant vakantiegevoel. Ook in de stad kan je op stap. Ga op verkenning in de buurt van je gebouw. Misschien ontdek je wel mooie architecturale pareltjes? Of neem ’s middags de tram, stap enkele haltes verder uit en wandel terug naar kantoor. Zo kom je meteen aan een hoop extra stappen.

Werk je in een iets minder inspirerende omgeving? Geen probleem. Stap buiten en ga op ontdekking. Ongetwijfeld kom je verrassende dingen tegen op je wandeling.

Het zalige zomerweer van de voorbije dagen helpt je op weg om meer buiten te komen en te stappen. Let wel op dat je voldoende vocht binnenkrijgt zodat je niet uitdroogt. Ons lichaam heeft water nodig om te kunnen functioneren. Probeer minstens 1,5 liter water per dag te drinken en doe dit gespreid over heel de dag. Drink bijvoorbeeld elk uur 1 glas water. Ga je tijdens de pauze naar buiten voor een wandeling? Drink dan een glas water voor je vertrekt en wanneer je terugkomt. Als je stapt verlies je vocht. Zeker bij warm weer is het nodig om dan extra water te drinken. Vind je water maar saai? Pimp het dan met extra smaken. Leg eens wat stukjes ananas, aardbei of watermeloen in je water. Je proeft meteen de zomer in je glas!