Schrijf je hier in

Ben jij een bedrijfsleider, HR-verantwoordelijke of preventieadviseur? Of ben je bezig met welzijn en gezondheid op het werk? En zit je, net als 50% van de Vlamingen, meer dan 8 uur per dag stil? Dan is het dringend tijd om jouw bedrijf in beweging te zetten!

Verbetering psychische gezondheid

Bewegen verbetert niet alleen onze fysieke, maar ook onze psychische gezondheid. Een positieve bedrijfsdynamiek, meer betrokkenheid én gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren, zijn maar enkele meetbare, positieve effecten. Elke euro die je in een goed beweeg- en gezondheidsbeleid steekt, verdient zich bovendien tot 20 keer terug.

Webinar tijdens lunchpauze

Previdis, het platform voor inspiratie rond welzijn, gezondheid en veiligheid op het werk, organiseert op donderdag 14 december van 12 tot 13 uur een gratis webinar. Zo hoef je tijdens een drukke werkweek maar een uurtje tijd vrij te maken om te ontdekken hoe je zo’n beleid praktisch aanpakt, invoert en opvolgt. Welke concrete acties mogelijk zijn én hoe je medewerkers hiervoor motiveert.

Sprekers met veel praktijkervaring

Drie ervaren sprekers delen tijdens dit webinar hun expertise, ervaring en tips met u:

  • Barbara Torfs (ex-topvrouw van Schoenen Torfs, nu Springbok Coaching en auteur van het boek ‘Beweging werkt’): in 10 eenvoudige regels leert ze u meer over de zin en de onzin van bewegen.
  • Gunther Groenwals en Roseline D’hooge (preventieadviseur en verantwoordelijke gezondheid Bond Moyson Oost-Vlaanderen): zij vertellen u meer over hun ervaringen en de resultaten van twee bewegingsweken.

Deelname is gratis!

Schrijf je hier snel in

Programma

12u00: Korte intro
12u05: Gesprek met Barbara Torfs, ex-topvrouw van Schoenen Torfs en nu Springbok Coaching
12u25: Gesprek met Gunther Groenwals en Roseline D’hooge van Bond Moyson Oost-Vlaanderen
12u45: Vragen en antwoorden
12u55: Slotwoord
13u00: Einde

Schrijf je hier in

Over de sprekers

Barbara Torfs, auteur van ‘Beweging werkt’

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezond bedrijf’, is de lijfspreuk van Barbara Torfs. 21 jaar lang was Barbara marketing- en communicatiedirecteur bij Schoenen Torfs, het familiebedrijf geleid door haar neef Wouter Torfs. Begin dit jaar koos ze echter voluit voor één van haar passies: bedrijven helpen op vlak van gezondheidsmanagement. Die uitdaging vond ze bij Springbok Coaching waar ze bedrijven bijstaat die hier actief op inzetten. Zopas verscheen haar boek ‘Beweging Werkt’ bij uitgeverij Pelckmans Pro.

Gunther Groenwals en Roseline D’hooge van Bond Moyson Oost-Vlaanderen

Bond Moyson Oost-Vlaanderen, de socialistische mutualiteit, ontving in 2016 de Previdis Award. Deze prijs is een erkenning voor organisaties die inspirerende projecten initiëren rond welzijn en gezondheid op het werk. Pendelfietsen, staand vergaderen, dynamische bureaustoelen en een bewegings-veertiendaagse zijn maar enkele voorbeelden die zij recent uitrolden.
Preventieadviseur Gunther Groenwals en verantwoordelijke gezondheid Roseline D’hooge delen hun expertise over de verschillende gerealiseerde acties, de resultaten ervan en hun plannen voor 2018.

Over Previdis

Previdis, een initiatief van P&V Groep, is begaan met het welgevoelen, de gezondheid en veiligheid op het werk. Previdis wil inspireren en stimuleren én zo een gezonde werkplek creëren met de mens in het middelpunt. Ze brengt daarom experts, werkgevers en werknemers samen met als doel te informeren, sensibiliseren en motiveren met informatie, tips en innovatieve tools.

Schrijf je hier in