Voel jij je goed op je werk? Het is een vraag die we bij P&V Groep regelmatig stellen. Welgevoelen op het werk is immers een van de speerpunten binnen onze werking. Voldoende bewegen maakt er deel van uit. Een voltijds werknemer zit gemiddeld acht uur per dag en dat is veel te veel. Regelmatig bewegen heeft enorme gezondheidsvoordelen: het kan bijvoorbeeld borstkanker voorkomen en je voelt je mentaal frisser en energieker. Kortom, niets dan voordelen.

Daarom kozen we het voorbije jaar om mee onze schouders te zetten onder Pink Ribbon en te strijden tegen borstkanker. Een jaar lang hebben we ons hiervoor geëngageerd: met de Every Step Counts-campagne in het voorjaar en de steun van de borstkankermaand met een verlichte P&V-toren in het najaar.

Hilde Vernaillen, CEO van P&V Groep, kijkt trots terug naar een solidair 2018.

Voor P&V Groep was het een logische keuze om volop in te zetten op bewegen. We begonnen 2018 dan ook met een stapactie: het Every Step Counts-project.

Met z’n allen een paar keer de wereld rond stappen, dat was het opzet. En daar zijn we schitterend in geslaagd. Een belangrijk signaal voor iedereen die met borstkanker te maken heeft want met elke stap die we zetten, doneerden we geld aan Pink Ribbon. Maar het was ook een groot succes voor elke werknemer die deelnam aan de actie. Want je lichaam heeft baat bij die extra beweging: het beschermt je niet alleen tegen sommige kankers maar ook tegen andere ziektes.

Dokter Erika Joos, hoofd revalidatiecentrum UZ Brussel, vertelt je er meer over.

Borstkanker treft jammer genoeg nog steeds een op acht vrouwen. De strijd tegen borstkanker blijft belangrijk. En daar zet Pink Ribbon volop op in. We zijn blij dat we met P&V Groep deze strijd mee konden ondersteunen. Every Step Counts was in 2018 een van de concrete Pink Ribbon-acties die inzetten op preventie van borstkanker. Daarnaast strijdt Pink Ribbon voor opsporing van borstkanker en ondersteuning van vrouwen die getroffen zijn door borstkanker.

Wat doet Pink Ribbon dan precies? Directeur Bettina Geysen geeft je een aantal voorbeelden van acties.

Een op acht vrouwen krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Een op acht. P&V Groep blijft er niet van gespaard, ook in onze organisatie worden collega’s getroffen. Daarom vinden we het belangrijk om Pink Ribbon volop te steunen.

Cathy Vigneron, Mobility Coordinator bij P&V Groep, vertelt je haar verhaal.

Misschien ken je Pink Ribbon vooral door het roze lintje? Je kan het elk jaar kopen om Pink Ribbon te steunen. Dit jaar had mode-ontwerper Raf Simons de eer om het Belgische lintje te ontwerpen. Met het Heroes-lintje bracht hij hulde aan alle vrouwen die vechten tegen borstkanker en aan iedereen die hen bijstaat in die strijd.

Bettina Geysen, directeur van Pink Ribbon, geeft je wat meer uitleg over het Pink Ribbon-lintje.

Met P&V Groep wilden we onze steun voor Pink Ribbon graag zichtbaar maken. Nog meer aandacht vragen voor de strijd tegen borstkanker. Met onze P&V-toren in Brussel hadden we hiervoor een mooie kans. Tijdens de maand oktober lichtte het Pink Ribbon-lintje in het groot op onze toren. Een duidelijk signaal dat wij met z’n allen mee achter de strijd staan.

En zo hebben we ons jaar van steun aan Pink Ribbon mooi kunnen afsluiten. Het was een jaar met veel acties, veel engagement, veel solidariteit. En dat deden we samen!

Lode Debruyn, directeur Non-Life bij P&V Groep, vertelt je nog wat meer over de verschillende acties en hun effect op P&V-werknemers.

Met onze steun aan Pink Ribbon hebben we dit jaar volop ingezet op beweging en welgevoelen op het werk. Maar het einde van het jaar betekent niet het einde van onze inspanningen. We blijven inzetten op een gezonde werkplek, op veilig werken en op werknemers en werkgevers die zich goed voelen op hun werk.

Benieuwd naar de projecten voor de volgende jaren? Francis Colaris, COO van P&V Groep, beschrijft wat we van plan zijn met WOW – new way of working.

Een jaar lang hebben we onze solidariteit getoond. Een jaar lang hebben we mee gestreden tegen borstkanker. Een jaar lang hebben we met z’n allen meer bewogen en zijn we zelfs 3,5 keer de wereld rondgestapt.

Een resultaat waar we met P&V Groep fier op mogen zijn.

Oh ja … voel je het zelf ook kriebelen om meer te bewegen? Neem dan zeker een kijkje op www.previdis.be . Je vindt er getuigenissen, informatie en vooral veel beweegtips.