Onder het motto ‘Elke stap telt’ lanceren Pink Ribbon en Previdis een nieuwe campagne in de strijd tegen borstkanker en willen ze de aandacht vestigen op preventie en welzijn op het werk. Van maart tot mei 2018 kunnen bedrijven samen met hun personeel de uitdaging aangaan om elke dag meer te bewegen op het werk, maar ook daarbuiten. Met deze actie willen de organisatoren het belang van bewegen voor de gezondheid onder de aandacht brengen.

Gewoontes veranderen

Dertig minuten stappen per dag heeft al een positief effect op de gezondheid. Dagelijks bewegen verkleint het risico op tal van hart- en vaatziekten, chronische aandoeningen als diabetes of bepaalde kankers. “Bewegen beperkt bovendien de gewichtstoename, een andere risicofactor van kanker. Ook tijdens en na een kankerbehandeling werd het positieve effect van lichaamsbeweging aangetoond”, zegt Dick Van Gijzen, programmamanager van Previdis, partner van deze actie.

Sporten is niet eens nodig om meer te bewegen. Enkele gewoontes veranderen kan al een behoorlijke stap in de goede richting zijn. Tijdens onze werkdag zitten we te vaak stil. Enkele eenvoudige dingen zoals de trap nemen in plaats van de lift of ’s middags buiten gaan eten met de collega’s, zorgen al snel voor een mooi extra aantal stappen per dag.

Positief effect op fysieke en psychische gezondheid

Bewegen verbetert niet alleen de fysieke, maar ook onze psychische gezondheid. Een positieve bedrijfsdynamiek, meer welzijn, meer betrokkenheid én gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren zijn maar enkele meetbare, positieve effecten. Bovendien creëer je met deze actie ook nog eens een groot groepsgevoel onder de collega’s en vestig je de aandacht op een positieve manier op de strijd tegen borstkanker.

Bedrijven die de uitdaging aangaan kunnen zich op een platform registreren, waar de stappen van hun personeelsleden nauwkeurig kunnen worden bijgehouden aan de hand van stappentellers. Elk bedrijf kan op de voet volgen hoeveel stappen ze al hebben afgelegd. De uitdaging is om samen met alle collega’s op maximum drie maanden tijd zoveel mogelijk stappen te zetten.

Bedrijf in beweging

Op 14 december organiseert Previdis tussen 12u en 13u een webinar “Zet je bedrijf in beweging” over bewegen op het werk. Barbara Torfs vertelt in 10 eenvoudige regels meer over de zin en de onzin van bewegen en de mensen van Bond Moyson Oost-Vlaanderen getuigen over hun ervaringen en de resultaten van bewegingsweken. Meer info en inschrijven via deze link.
—————————————————————-

Einde bericht

Over Previdis

Previdis, een onderdeel van P&V Groep, is begaan met het welgevoelen, de gezondheid en de veiligheid op het werk. Previdis wil inspireren en stimuleren én zo een gezonde werkplek creëren met de mens in het middelpunt. Ze brengt daarom experts, werkgevers en werknemers samen met als doel te informeren, sensibiliseren en motiveren met informatie, tips en innovatieve tools.” www.previdis.be

Over Pink Ribbon

Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker, sensibiliseert voor preventie en opsporing en zamelt fondsen in voor psychosociale projecten die (ex)-patiënten steunen. Het gaat om initiatieven die de houding en het gedrag van de bevolking ten opzichte van borstkanker verbeteren, het gevoel van angst en isolatie verminderen en taboes bespreekbaar maken. Daarenboven financiert Pink Ribbon de projecten van het Pink Ribbon Fonds. Deze richten zich op de verbetering van de medische behandeling en de levenskwaliteit van personen met borstkanker en van hun omgeving. Het Pink Ribbon Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Meer informatie kan je vinden op www.pink-ribbon.be.

 

Contact:

Contact Previdis: Dick Van Gijzen – TEL: +32 2 250 97 59 – +32 496 57 87 13
E-mail : dick.van.gijzen@pvgroup.be

Persverantwoordelijke Pink Ribbon: Kim Heylen – Tel: +32 476 33 22 54
E-mail: kimheylen@pink-ribbon.be