Onze huidige maatschappij nodigt uit tot veel en lang stilzitten of sedentair gedrag. We zitten op het werk, in onze vrije tijd en bij het woon-werkverkeer.

Elke dag 30 minuten bewegen is niet genoeg

Sedentair gedrag staat niet noodzakelijk gelijk aan te weinig lichaamsbeweging. Het verwijst naar lang onafgebroken zitten als dagelijkse leefstijl. Werknemers die de bewegingsnorm halen door elke dag 30 minuten te bewegen maar de rest van de dag stilzitten, hebben toch een sedentaire leefstijl. Wie de beweegnorm haalt maar veel stilzit, heeft een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen, diabetes type 2, kanker en sterfte. Daarnaast gaat veel stilzitten vaak samen met ongezond eetgedrag, obesitas en een verminderd mentaal welbevinden.

Vlaamse bedienden en kaderleden zitten 70% van de werkuren of 5,5 uur per dag en onderbreken het zitten slechts vier keer. Daarnaast bestaat ook onze vrije tijd vaak uit zittende activiteiten. Zo spenderen we veel tijd achter het scherm om tv te kijken, te gamen, te chatten of onze social media te bekijken.

Kortom: we moeten minder uren zitten, maar ook minder lang aan een stuk. Staan is al voldoende als onderbreking, maar bewegen is nog beter.

Weg met de zitmentaliteit

Voor veel werknemers is zitten een dagelijkse gewoonte. Het is de gangbare sociale norm of cultuur op kantoor. Het management of enkele collega’s kunnen die norm beïnvloeden. Lanceer staand vergaderen en beweegpauzes als nieuwe norm. Neem samen de trap of organiseer een middagwandeling. Ook via de kantoorinrichting kan je bewegen inpassen in het dagelijks werk. Plaats prullenbakken of printers centraal in plaats van op elk bureau. Misschien is er wel budget voor statafels in de lobby of kantine? Of wat dacht je van zit-stabureaus of dynamische bureaustoelen die aanzetten tot actiever zitten?

Zo deden ze het ook bij Bond Moyson:

Tot slot kan je ook sensibiliseren om meer te bewegen door stappentellers uit te delen en fietsen te promoten.

Bron: Factsheet sedentair gedrag VIGeZ