Ga gezond aan de slag

Previdis geeft om de gezondheid van werkgevers en werknemers. De mens komt altijd op de eerste plaats. Veilig en gezond werken is een recht voor iedereen.

Voor Previdis betekent gezond werken meer dan arbeidsrisico’s voorkomen. Gezonde en fitte werknemers presteren beter, zijn langer inzetbaar en gaan met plezier naar het werk.

Wat zorgt ervoor dat de werkdruk en de fysieke belasting werkbaar blijven? Hoe combineer je een drukke job met een gezonde levensstijl? Hoe stimuleer je als werkgever gezond gedrag? Kan je een gezonde werkomgeving creëren? Hoe geef je tegengewicht aan zittend werk? Is het aanbod in de kantine wel gezond? Kunnen collega’s elkaar stimuleren? Hoe ontwikkel je een preventieve gezondheidscultuur?

Previdis brengt je in contact met experts die hierop een antwoord geven. Het reikt praktische tips, maatregelen en technieken aan, zodat je er echt werk van kan maken.

P&V Groep ging een jaar lang de strijd aan tegen borstkanker

Voel jij je goed op je werk? Het is een vraag die we bij P&V Groep regelmatig stellen. Welgevoelen op het werk is immers een van de speerpunten binnen onze werking. Voldoende bewegen maakt er deel van uit. Een voltijds werknemer zit gemiddeld acht uur per dag en dat is veel te veel. Regelmatig bewegen heeft enorme gezondheidsvoordelen: het kan bijvoorbeeld borstkanker voorkomen en je voelt je mentaal frisser en energieker. Kortom, niets dan voordelen.

Meer lezen

Sport Vlaanderen zet werkend Vlaanderen in beweging

Dat bewegen op het werk veel voordelen heeft, weet je misschien wel. Maar hoe pak je dat als bedrijf aan? Ken Nys van Sport Vlaanderen geeft je inspiratie.

Meer lezen

Verken je omgeving #MovingMonday

We gaan elke dag naar ons werk, zijn heel de dag druk bezig en ’s avonds keren we terug naar huis. Zelden staan we nog stil bij onze omgeving. En net daar ligt een mooie beweegkans!

Meer lezen

Vlerick Business School kiest voor meer beweging op het werk

Met Every Step Counts zette Previdis in het voorjaar van 2018 en heel aantal bedrijven aan het bewegen. Vlerick Business School was er een van. Hun actie was een succes en werkneemster Yasmin kreeg zelfs een prijs. Hoe pakten zij dat aan?

Meer lezen

Wandelwoensdag #FrisEnMonter

Een beetje beweging ‘s ochtends doet een mens de hele dag goed. Je wordt er niet alleen fris en wakker van, maar ook je bloedsomloop komt ook beter op gang waardoor je de hele voormiddag frisser en alerter bent. Zeker wie een hele voormiddag zittend werkt is gebaat bij een fikse ochtendwandeling

Meer lezen

Niets dan goeds #FeelgoodFriday

Heb je een writer’s block of zit je vast tijdens een brainstorm? Sta recht en beweeg. Een kleine wandeling helpt je terug op weg. En de ideeën die komen dan vanzelf!

Meer lezen

Het belang van bewegen

Previdis steunt Pink Ribbon. In oktober 2018 vroegen we Marc Herremans van To Walk Again, Bettina Geysen van Pink Ribbon en Els Ampe van de Stad Brussel waarom bewegen zo belangrijk is en hoe we direct aan de slag kunnen gaan.

Meer lezen

Tijd voor pauze #TimeOutTuesday

Pauze is een zegen voor je gezondheid want die momenten kan je gebruiken om te bewegen. Op die manier komt elke pauze je gezondheid ten goede. Vaak wordt pauze gebruikt om stil te staan aan de koffieautomaat of om een snack te eten. Maar door verstandig en actief te pauzeren blijf je alerter en frisser gedurende de hele dag.

Meer lezen

Rachida’s tips en tricks om meer te bewegen

Meer beweging in je werkweek brengen, dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. We bieden je een kijkje in het leven van Rachida Bakhat, dossierbeheerder bij Vivium.

Meer lezen

Trappenlopen #MovingMonday

Elke dag de mogelijkheid om gratis te fitnessen! Klinkt goed? In een folder voor een of ander luxe-vakantieoord zou dit een extra troef zijn. Thuis en op het werk hebben we dit zomaar voor handen. De trap geeft ons de kans om elke dag een gratis work-out te doen. Je verbrandt zomaar even 10 kcal per minuut. En je gebruikt meer spieren dan bij lopen.

Meer lezen