Bij Fitracus, een verzekeringskantoor in Ham, hebben ze niet lang moeten nadenken toen ze hoorden van Every Step Counts. Ze schreven zich meteen in. Want helaas hebben zij van dichtbij gezien wat de gevolgen van borstkanker kunnen zijn.

“In augustus vorig jaar kreeg mijn vrouw Heidi de diagnose borstkanker,” vertelt Bart, de kantoordirecteur, “dat komt aan als een mokerslag”. Heidi werkte ook bij Fitracus. De collega’s waren geschokt door het nieuws. Iedereen op het kantoor leeft met haar mee. Om Heidi te steunen stapten de medewerkers van Fitracus mee tegen borstkanker. Zo wilden ze iets concreets doen om aan Heidi en Bart te laten zien dat ze er voor hen zijn.

“Hoeveel we hebben gestapt?”. Collega Ron lacht. “Geen idee eigenlijk! Maar in elk geval héél veel”. “Voor de actie hadden we soms niet door hoe weinig we eigenlijk stappen op een dag,” vult collega Tiny aan. Ze zijn begonnen aan Every Step Counts om Heidi een hart onder de riem te steken, maar al snel kwamen de collega’s tot het besef dat bijna iedereen op kantoor te weinig beweegt.

Om genoeg te bewegen, zou een volwassene 10 000 stappen per dag moeten zetten. Mensen met een kantoorjob komen soms nog niet aan de helft. Dat was ook zo bij Fitracus. Volgens Ron kwam het regelmatig voor dat hij maar 3 000 stappen op een dag zette. En dat is natuurlijk veel te weinig.

Voor Heidi was de actie een grote steun. “Het doet echt goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Je voelt je gesteund, dat motiveert”. Regelmatig lieten de medewerkers aan Heidi weten hoeveel ze al gestapt hadden. Bart wilde niet dat de kantoormedewerkers aan hem vroegen hoe het met Heidi ging. “Dat ze haar eens bellen, een mailtje sturen, of eventueel een sms”. De bemoedigende woorden van collega’s deden Heidi deugd.

Maar er is nog een reden waarom Heidi het belangrijk vindt dat Fitracus zich deelnam aan Every Step Counts. “Mensen moeten weten hoe belangrijk het is om op controle te gaan”. Want kanker kan iedereen overkomen, ook al lijkt het soms zo onwaarschijnlijk.

Met Heidi gaat het intussen steeds beter. Ze komt regelmatig eens langs op kantoor. Het ziet ernaar uit dat zij de borstkanker overwonnen heeft. Samen met haar collega’s, familie en vrienden kan ze stilaan weer aan de toekomst denken.

Meer informatie

Bekijk onze resultaten op www.everystepcounts.be

Ook zin om meer te bewegen? Download ons e-boek boordevol beweegtips hier