Gezondheid zit in het DNA van Bond Moyson Oost-Vlaanderen en de medewerkers zijn hun grootste kapitaal. Aandacht geven aan hun gezondheid is dus een evidentie binnen de organisatie. Maar hoe pak je dat aan? Roseline D’Hooghe, stafmedewerker dienst gezondheidsbevordering, geeft ons een kijkje achter de schermen.

“Het startte met allerlei losse beweeginitiatieven”, vertelt Roseline. “Verschillende mensen binnen de organisatie waren met het thema bezig maar de acties waren niet op elkaar afgestemd. We voelden aan dat we dit beter structureel konden aanpakken en inbedden in de organisatie.” En dus richtten ze een werkgroep op: ‘Bond Moyson Beweegt’.

3 domeinen: ergonomie, meer bewegen en sporten
De werkgroep legt de focus op 3 domeinen: ergonomie, meer bewegen en sporten. Alles start met een goede zithouding. Daarom krijgen nieuwe medewerkers een opleiding over ergonomie. Maar ook regelmatig rechtstaan is belangrijk. “We willen het lichaam uit stand-bymodus halen”, vertelt Roseline, “dus gingen we aan de slag met sta-bureaus. We hebben nu een aantal lokalen waar medewerkers staand kunnen werken, telefoneren of vergaderen. En die bureaus worden veel gebruikt. “ Bond Moyson won met deze actie de Previdis Award 2016.

Om collega’s meer te laten bewegen focust de organisatie op 10.000 stappen. Hiervoor werkten ze in het voorjaar 2018 een stappenwedstrijd uit voor hun regionale kantoren. Hiermee moedigden ze de regionale medewerkers aan om meer te bewegen: door een lunchwandeling te maken, te voet naar het werk te komen of samen een broodje te gaan halen. En de actie had succes! Het competitieve element sloeg aan en motiveerde de medewerkers om effectief meer te gaan bewegen. Roseline: “we zorgden hierbij voor een prijs voor het team dat de meeste progressie maakte tijdens de actie. Zo kwam iedereen in aanmerking voor de hoofdprijs, ook zij die niet zo sportief zijn maar wel moeite deden om meer te stappen.”

De derde pijler zijn dan de echte sportactiviteiten. Die worden tijdens de lunchpauze of aansluitend op het werk georganiseerd. “Sporten voor en door collega’s is ons motto”, legt Roseline uit. “Verschillende collega’s hebben ook sportieve talenten. Zij geven les aan de andere collega’s. Zo bieden we nu lessen zumba, yoga, BBB, spinning en core stability aan – voor elk wat wils.”

Bond Moyson Oost-Vlaanderen werkt dus met een divers beweegpallet want bewegen is meer dan sporten alleen.

Een kick-off als proeverij
Hoe krijg je iedereen enthousiast om mee te doen? “Dat blijft wel moeilijk”, erkent Roseline. “Mensen moeten het aanbod kennen, blijven communiceren is dus de boodschap. Wij kozen ervoor om met een kick-off te werken: een Beweeg 14-daagse waarin collega’s tijdens de werkuren gratis kunnen deelnemen aan allerlei beweeg-workshops. Van geocaching tot kickboksen. 300 van de 500 werknemers namen deel, opnieuw een succes.” Om de 2 jaar wil de werkgroep deze kick-off herhalen. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor 2019 volop aan de gang.

Het belang van een werkgroep en steun van de directie
Maar hoe krijg je structureel meer beweging op het werk? Roseline is overtuigd: “een werkgroep met dynamische en enthousiaste ambassadeurs is een belangrijke voorwaarde. Je hebt mensen nodig die het project uitdragen naar de rest van de organisatie. Bovendien moeten deze mensen er ook tijd voor krijgen.” En dan komen we bij een tweede belangrijke voorwaarde: de steun van de directie. “Onze directie gelooft er echt in en draagt het project mee uit. Ze nemen zelf ook deel aan de activiteiten en dat is een belangrijk signaal naar de collega’s.”

Wil je zelf aan de slag in je organisatie? Ga dan op zoek naar gelijkgestemde collega’s, ga het gesprek aan met je directie en start een werkgroep op. Een eerste taak voor die werkgroep is volgens Roseline een intern onderzoek uitvoeren. Wat is het profiel van je medewerkers, hoe liggen de werkuren, is er interesse in een beweegproject? “Allemaal vragen die je eerst moet bekijken”, legt Roseline uit, “zo krijg je voeling met wat er leeft in je organisatie en kan je het aanbod daarop afstemmen. Tegelijkertijd kan dit een eerste sensibiliseringsactie zijn.”

En Roseline zelf? Is zij, als voorzitter van de werkgroep, ook sportief? “Nee, ik ben van nature niet sportief”, geeft ze toe, “maar ik ben wel overtuigd van het belang van meer bewegen. Dus ga ik wekelijks tijdens de lunchpauze met enkele collega’s een half uurtje joggen en neem ik deel aan de BBB-groepsles van mijn collega. Want ik voel het positieve effect wel, bijvoorbeeld voor mijn concentratie. Maar ik doe het ook voor het sociale aspect. Het is gewoon fijn om samen met collega’s te bewegen. En zij helpen me vooruit … ik mag niet doorhebben dat ik aan het sporten ben.” Een mooi bewijs dat bewegen niet enkel weggelegd is voor de sportievelingen onder ons en dat het ook gewoon fijn kan zijn!

Nog meer beweegtips? Download het handig boekje boordevol originele beweegtips.