Hoe goed ken jij je collega’s? Sommige waarmee je dagelijks samenwerkt ken je waarschijnlijk redelijk goed. Je weet of ze getrouwd zijn, hoe het met de kinderen gaat en hoort regelmatig een verhaal over de vakantie of het weekend. Bij andere collega’s blijft het contact beperkt tot een goeiedag of een professioneel gesprek tijdens een vergadering. Het is ook niet altijd eenvoudig om zomaar met iemand te beginnen praten. Tenzij je dit al wandelend doet!

Tijdens het wandelen kan je de tijd nemen om even bij te praten. Het grote voordeel is dat het allemaal ontspannen gebeurt. Tijdens de wandeling worden al je zintuigen geprikkeld. Dit maakt dat je je hoofd leeg kan maken van je werk. Op die manier kan je echt in gesprek gaan. En omdat je naast elkaar loopt, hoef je elkaar ook niet de hele tijd aan te kijken. Dat praat makkelijker.

Heb je een nieuwe collega? Nodig die dan eens uit om samen een wandelingetje te maken. Je zal meer over elkaar te weten komen en leert elkaar op een ongedwongen manier kennen. En dat zet zich nadien zeker door op de werkvloer.

Zitten sommige van je collega’s op een andere verdieping? Neem jezelf voor om 1 keer per dag tegen iedereen goeiedag te zeggen. Het bevordert het sociaal contact op de werkvloer en je hebt je dagelijkse extra stappen. Dat zijn dus 2 vliegen in 1 klap!

Ook als teambuilding-activiteit is wandelen een goed idee. Denk volgende keer eens aan een roadtrip, een zoektocht of een citygame. De beweging zal ervoor zorgen dat jullie elkaar op een andere manier leren kennen.