Previdis stimuleert welzijn op het werk

De mens op de eerste plaats

Previdis is begaan met welgevoelen, gezondheid en veiligheid op het werk. Het wil inspireren. Welgevoelen stimuleren. Een gezonde werkplek creëren.

Samenwerken

Previdis droomt van werkgevers en werknemers die met plezier samenwerken. Want veilig werken betekent zoveel meer dan arbeidsongevallen vermijden.

Wat je kan doen

Wil jij ook werk maken van een mensgerichte preventiecultuur? Lees de artikels op deze website. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Of kom naar een van onze events.

Wandelmeetings voor gezond vergaderen

Breng jij veel van je werktijd door in een vergaderruimte? Dan lijkt het misschien minder evident om meer te kunnen stappen. En toch … meer en meer mensen raken overtuigd van wandelmeetings.

Goed voor je bloed

Stroomt er blauw bloed door je aderen of hou je het ook gewoon op rood? De kleur van je bloed maakt niet uit, de snelheid waarmee het je lichaam rondgaat wel. We kunnen er gelukkig makkelijk iets aan doen: bewegen!

Trek die stapschoenen maar aan! Bewegen als preventie voor ziekten.

Bewegen is goed voor de gezondheid. Maar heeft het echt zo’n positieve effecten? En hoeveel moet je dan bewegen? Volstaat het om wat meer te wandelen of moet je intensief aan het sporten gaan om de voordelen te voelen? En hoe zit het met de relatie met kanker want ook fitte mensen krijgen toch kanker? Veel vragen waar Dr. Erika Joos – hoofd revalidatie-arts van UZ Brussel – duidelijke antwoorden op heeft.

Supersportievelingen bij P&V Verzekeringen

Hoe doen sommige mensen het toch, een actief professioneel leven en intensief sporten combineren? Ontmoet Olivier Hemmer, 48 jaar, uit Luik. Elke dag pendelt hij met de trein naar P&V Verzekeringen in Brussel, waar hij de klantendienst voor de brandverzekering bemant. Een veeleisende en vaak stresserende job, want hij beheert complexe dossiers voor mensen in een meestal chaotische en moeilijke periode in hun leven. “Sport is een uitstekende uitlaatklep voor mijn stress.”, zegt Olivier.

Actieve pauze #TimeOut

Doorwerken of pauze nemen … een herkenbaar dilemma? Met een actieve pauze doe je je brein en je lichaam een groot plezier.  5 minuten bewegen, meer is er niet nodig om even de resetknop in te drukken. Het werken zal daarna eens zo gemakkelijk gaan.

Stoelendans #TeamTuesday

Stilzitten is het nieuwe roken. Klinkt wat overdreven? Toch klopt het dat lang stilzitten zeer slecht is voor onze gezondheid.  Het goede nieuws is dat we er heel makkelijk iets aan kunnen doen: meer rechtstaan… zo simpel is het!