Previdis stimuleert welzijn op het werk

De mens op de eerste plaats

Previdis is begaan met welgevoelen, gezondheid en veiligheid op het werk. Het wil inspireren. Welgevoelen stimuleren. Een gezonde werkplek creëren.

Samenwerken

Previdis droomt van werkgevers en werknemers die met plezier samenwerken. Want veilig werken betekent zoveel meer dan arbeidsongevallen vermijden.

Wat je kan doen

Wil jij ook werk maken van een mensgerichte preventiecultuur? Lees de artikels op deze website. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Of kom naar een van onze events.

Bijpraten #TeamTuesday

Heb je een nieuwe collega? Nodig die dan eens uit om samen een wandelingetje te maken. Je zal meer over elkaar te weten komen en leert elkaar op een ongedwongen manier kennen. En dat zet zich nadien zeker door op de werkvloer.

Het belang van bewegen

Previdis steunt Pink Ribbon. In oktober 2018 vroegen we Marc Herremans van To Walk Again, Bettina Geysen van Pink Ribbon en Els Ampe van de Stad Brussel waarom bewegen zo belangrijk is en hoe we direct aan de slag kunnen gaan.

Tijd voor pauze #TimeOutTuesday

Pauze is een zegen voor je gezondheid want die momenten kan je gebruiken om te bewegen. Op die manier komt elke pauze je gezondheid ten goede. Vaak wordt pauze gebruikt om stil te staan aan de koffieautomaat of om een snack te eten. Maar door verstandig en actief te pauzeren blijf je alerter en frisser gedurende de hele dag.

Rachida’s tips en tricks om meer te bewegen

Meer beweging in je werkweek brengen, dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. We bieden je een kijkje in het leven van Rachida Bakhat, dossierbeheerder bij Vivium.

Trappenlopen #MovingMonday

Elke dag de mogelijkheid om gratis te fitnessen! Klinkt goed? In een folder voor een of ander luxe-vakantieoord zou dit een extra troef zijn. Thuis en op het werk hebben we dit zomaar voor handen. De trap geeft ons de kans om elke dag een gratis work-out te doen. Je verbrandt zomaar even 10 kcal per minuut. En je gebruikt meer spieren dan bij lopen.

Beweegpauze #TimeoutThursday  

Bewegen op je werk lijkt niet zo evident. Want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk gedaan krijgen en je wilt niet helemaal bezweet achter je bureau zitten. Hoe pak je dat dan aan?