Previdis stimuleert welzijn op het werk

De mens op de eerste plaats

Previdis is begaan met welgevoelen, gezondheid en veiligheid op het werk. Het wil inspireren. Welgevoelen stimuleren. Een gezonde werkplek creëren.

Samenwerken

Previdis droomt van werkgevers en werknemers die met plezier samenwerken. Want veilig werken betekent zoveel meer dan arbeidsongevallen vermijden.

Wat je kan doen

Wil jij ook werk maken van een mensgerichte preventiecultuur? Lees de artikels op deze website. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Of kom naar een van onze events.

Pink Ribbon en Previdis dagen bedrijven uit met nieuwe campagne tegen borstkanker

Onder het motto ‘Elke stap telt’ lanceren Pink Ribbon en Previdis een nieuwe campagne in de strijd tegen borstkanker en willen ze de aandacht vestigen op preventie en welzijn op het werk. Van maart tot mei 2018 kunnen bedrijven samen met hun personeel de uitdaging aangaan om elke dag meer te bewegen op het werk, maar ook daarbuiten. Met deze actie willen de organisatoren het belang van bewegen voor de gezondheid onder de aandacht brengen.

Bewegen verkleint het risico op kanker

Dagelijks bewegen verkleint het risico op tal van hart- en vaatziekten, chronische aandoeningen als diabetes of bepaalde kankers. Bewegen beperkt bovendien de gewichtstoename, een andere risicofactor van kanker. Ook tijdens en na een kankerbehandeling werd het positieve effect van lichaamsbeweging aangetoond.

Haal energie uit een verfrissende én gezonde lunch

Gezond lunchen op het werk is niet evident. Je hebt weinig tijd voor een middagpauze. Je smeert ’s morgens snel wat boterhammen, luncht in de bedrijfskantine of haalt een belegd broodje om de hoek. Of erger nog, je kiest voor een wafel uit de automaat.
Het kan anders! Dit artikel geeft je alvast een paar tips om van lekker en gezond lunchen een gewoonte te maken.

Webinar ‘Zet je bedrijf in beweging’ op 14/12 tussen 12 en 13 uur

Inzetten op bewegen én gezondheid levert heel wat voordelen op. Een positieve bedrijfsdynamiek, betrokkenheid én gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren bijvoorbeeld.

Doel: 10.000 stappen per dag

Op het internet of in de dokterspraktijk, overal worden we om de oren geslagen met aanbevelingen over lichaamsbeweging. Een van de bekendste hiervan is de befaamde regel van '10.000 stappen per dag'. Maar moeten we echt 10.000 stappen per dag zetten om in vorm te blijven?

Hoe creëer je een aangename werkplek?

René Froger zingt: “Een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van me houden kon. Toch wou ik dat ik net iets vaker simpelweg gelukkig was…” Wat geldt voor het leven, geldt ook voor kantoor. Een doordachte kantoorinrichting biedt je een eigen plek, daglicht en zicht op de natuur, creëert plaatsen om elkaar te ontmoeten en je veilig en gelukkig te voelen. Kortom, een aangename werkplek heeft een heilzaam effect op je gemoed, voedt je creativiteit en stimuleert de teamgeest.