Previdis stimuleert welzijn op het werk

De mens op de eerste plaats

Previdis is begaan met welgevoelen, gezondheid en veiligheid op het werk. Het wil inspireren. Welgevoelen stimuleren. Een gezonde werkplek creëren.

Samenwerken

Previdis droomt van werkgevers en werknemers die met plezier samenwerken. Want veilig werken betekent zoveel meer dan arbeidsongevallen vermijden.

Wat je kan doen

Wil jij ook werk maken van een mensgerichte preventiecultuur? Lees de artikels op deze website. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Of kom naar een van onze events.

Elke stap telt

Wist je dat 10.000 stappen per dag hetzelfde effect hebben op je gezondheid als elke dag een half uur bewegen? Bewegen verkleint de kans op borstkanker.

Previdis is begaan met de gezondheid van werknemers. Daarom besliste het officiële partner te worden van Every Step Counts, een actie van Pink Ribbon die bedrijven aanzet tot meer bewegen.

Hoe hou je werk en privé in balans?

Als werk en privé uit balans zijn, loert een burn-out om de hoek. Previdis vroeg Petra Neyts hoe we werk en privé in balans kunnen houden. Een dynamiek waarin werkgevers, werknemers en leidinggevenden een rol spelen.

Pink Ribbon en Previdis dagen bedrijven uit met nieuwe campagne tegen borstkanker

Onder het motto ‘Elke stap telt’ lanceren Pink Ribbon en Previdis een nieuwe campagne in de strijd tegen borstkanker en willen ze de aandacht vestigen op preventie en welzijn op het werk. Van maart tot mei 2018 kunnen bedrijven samen met hun personeel de uitdaging aangaan om elke dag meer te bewegen op het werk, maar ook daarbuiten. Met deze actie willen de organisatoren het belang van bewegen voor de gezondheid onder de aandacht brengen.

Bewegen verkleint het risico op kanker

Dagelijks bewegen verkleint het risico op tal van hart- en vaatziekten, chronische aandoeningen als diabetes of bepaalde kankers. Bewegen beperkt bovendien de gewichtstoename, een andere risicofactor van kanker. Ook tijdens en na een kankerbehandeling werd het positieve effect van lichaamsbeweging aangetoond.

Haal energie uit een verfrissende én gezonde lunch

Gezond lunchen op het werk is niet evident. Je hebt weinig tijd voor een middagpauze. Je smeert ’s morgens snel wat boterhammen, luncht in de bedrijfskantine of haalt een belegd broodje om de hoek. Of erger nog, je kiest voor een wafel uit de automaat.
Het kan anders! Dit artikel geeft je alvast een paar tips om van lekker en gezond lunchen een gewoonte te maken.

Webinar ‘Zet je bedrijf in beweging’ op 14/12 tussen 12 en 13 uur

Inzetten op bewegen én gezondheid levert heel wat voordelen op. Een positieve bedrijfsdynamiek, betrokkenheid én gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren bijvoorbeeld.