Previdis stimuleert welzijn op het werk

De mens op de eerste plaats

Previdis is begaan met welgevoelen, gezondheid en veiligheid op het werk. Het wil inspireren. Welgevoelen stimuleren. Een gezonde werkplek creëren.

Samenwerken

Previdis droomt van werkgevers en werknemers die met plezier samenwerken. Want veilig werken betekent zoveel meer dan arbeidsongevallen vermijden.

Wat je kan doen

Wil jij ook werk maken van een mensgerichte preventiecultuur? Lees de artikels op deze website. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Of kom naar een van onze events.

P&V Groep ging een jaar lang de strijd aan tegen borstkanker

Voel jij je goed op je werk? Het is een vraag die we bij P&V Groep regelmatig stellen. Welgevoelen op het werk is immers een van de speerpunten binnen onze werking. Voldoende bewegen maakt er deel van uit. Een voltijds werknemer zit gemiddeld acht uur per dag en dat is veel te veel. Regelmatig bewegen heeft enorme gezondheidsvoordelen: het kan bijvoorbeeld borstkanker voorkomen en je voelt je mentaal frisser en energieker. Kortom, niets dan voordelen.

Sport Vlaanderen zet werkend Vlaanderen in beweging

Dat bewegen op het werk veel voordelen heeft, weet je misschien wel. Maar hoe pak je dat als bedrijf aan? Ken Nys van Sport Vlaanderen geeft je inspiratie.

Verken je omgeving #MovingMonday

We gaan elke dag naar ons werk, zijn heel de dag druk bezig en ’s avonds keren we terug naar huis. Zelden staan we nog stil bij onze omgeving. En net daar ligt een mooie beweegkans!

Vlerick Business School kiest voor meer beweging op het werk

Met Every Step Counts zette Previdis in het voorjaar van 2018 en heel aantal bedrijven aan het bewegen. Vlerick Business School was er een van. Hun actie was een succes en werkneemster Yasmin kreeg zelfs een prijs. Hoe pakten zij dat aan?

Wandelwoensdag #FrisEnMonter

Een beetje beweging ‘s ochtends doet een mens de hele dag goed. Je wordt er niet alleen fris en wakker van, maar ook je bloedsomloop komt ook beter op gang waardoor je de hele voormiddag frisser en alerter bent. Zeker wie een hele voormiddag zittend werkt is gebaat bij een fikse ochtendwandeling

Niets dan goeds #FeelgoodFriday

Heb je een writer’s block of zit je vast tijdens een brainstorm? Sta recht en beweeg. Een kleine wandeling helpt je terug op weg. En de ideeën die komen dan vanzelf!